Go to content

Main menu:


About


Välkommen till S* Småningom,

en liten uppfödning av Siames, Orientaliskt och Brittiskt Korthår. Innehavare av stamnamnet är jag, Margareta Kettner och vi finns i Nacka utanför Stockholm.

Jag har haft katt sedan 1967, men inför min pensionering bestämde jag mig för att helhjärtat ägna min fritid åt just katterna. Jag kände att jag ville ha något nytt och spännande i mitt liv, som skulle engagera mig under den lediga tid jag nu hade framför mig. Att det blev just orientaliska korthårskatter beror till stor del på mitt möte med IP/EC S* Ödesby´s Fernando DSM. I bakhuvudet fanns en tanke om vilken typ av katt jag ville ha, men mötet med denna vackra katt blev avgörande. Fernando var den underbaraste varelse jag någonsing sett och jag "föll i farstun" totalt. Denna förälskelse resulterade i att jag köpte Ödesby´s Ifigenia, en dotter till Fernandos syster Felicia.

För kontrastens skull - i allt utom färgen - valde jag ännu en nattsvart katt vid namn S* Riverfall Amarantine, en vacker brittisk korthårskatt med yttre och inre egenskaper som på de flesta sätt är annorlunda än orientalernas. I vår rymliga etagevåning bor förutom orientalerna "Fiffi", Dafne och Fiffis dotter Aretousa, britten "Marant" och två äldre och mycket personliga huskatter.

Det kommer tidvis att finnas kullar till salu och fokus ligger på att få fram en rastypisk och sund katt. Är inte det vad vi alla strävar efter? Känn dig varmt välkommen att ta del av innehållet på vår hemsida och lämna gärna en hälsning i vår gästbok.

Du kan nå mig på mobil:
0739-25 92 16 eller hem: 08-747 18 07 och via mail.Back to content | Back to main menu